INDUSTRIEEL ONTWERP

RETAILINNOVATIE ROTTERDAM

Kenniscentrum Creating 010 van Hogeschool Rotterdam presenteert Retailution: een expositie over de toekomst van retail. Studenten van verschillende opleidingen hebben diverse concepten ontwikkeld. Ze variëren van ‘morgen praktische toepasbaar’ tot verregaande speculaties op grond van een prille trend nu. Rode draden zijn storytelling, duurzaamheid, social influencing, smart design en personalisatie van merken, producten en diensten.

Retailution is het resultaat van twee jaar onderzoek door onderzoekers, studenten en docenten van Hogeschool Rotterdam. In samenwerking met Rotterdamse retailers en retail-stakeholders onderzochten zij nieuwe initiatieven die het midden- en kleinbedrijf in de binnenstad helpen om richting te geven aan de toekomst.

REVERENTIE​​

“Sophie Dirven heeft in opdracht van Kenniscentrum Creating 010 van Hogeschool Rotterdam krap een jaar na haar afstuderen aan de Willem de Kooning Academie een modulair ruimtelijk ontwerp gemaakt voor de expositie Retailution: 14 retail-prototypes en gevisualiseerde retailconcepten, ontwikkeld door studenten. De expositie stond in een deel van de centrale hal van het WTC Rotterdam en voor deze hoge en grote ruimte koos Sophie voor maximale transparantie, voor open frames waarin de expoteksten licht bewegend in de ruimte hingen. Vorm en kleur kreeg de expo van de open en gesloten kubussen in geel, oranje en lila, gevat in zwarte frames. Het ontwerp was in alle opzichten gedurfd, kleurig, jong en in het oog springend. Verschillende opleidingen van Hogeschool Rotterdam gaan het ontwerp dan ook hergebruiken voor (eind)examenshows en presentaties tijdens bijvoorbeeld de Dutch Design Week. Ons advies aan iedereen die een goed modulair ontwerp zoekt: neem Sophie. Zij weet rust te brengen in heel diverse presentaties, ze kan goed samenwerken, en trekt succes naar zich toe. “

-Paul Rutten
progammadirecteur Creating 010/projectleider
Retailinnovatie in Rotterdam

Retailinnovatie in Rotterdam
29-31 Mei 2018
WTC Rotterdam
Bereusplein 37

expo

Elementen van de expositie waren ook te zien in:
-Lost and found
-Groos
-Hutspot
-Bijenkorf
-New fork

Met dank aan: Houtnijverij Syndion, WTC Rotterdam en Postillion Convention Center WTC Rotterdam

Voor meer foto’s:
Hans Tak

Grafichs ontwerp: Angelina Baker en Irne Brouwer
Retailinnovatie 010
WTC

wIL JIJ OOK zo'n leuke stand?

vraag dan gerust een offerte aan!