Loading
Stay up to date

Blog & News

dec 11, 2019
INCLUSIVE DESIGN

INCLUSIVE DESIGN

sexy lexy

gAME illustratie

Sexy Lexy bied seksueele voorlichting aan mensen met een verstandelijke beperking in de vorm van een game. Aan mij de eer om deze game in samen werking met de Reframing Studio te visualiseren.

Form magazine

mental health in flanders

MAAK JE DOELEN BEHAPBAAR!

Reframing the Flemish mental health care system

WERKLOIS

Werklois is een documentaire die de persoonlijke verhalen achter de cijfers over werkloosheid laat zien.

We hebben Werkloizen (werklozen in Charlois) zichzelf laten filmen. Door ze dit vertrouwen te geven en ze aan te moedigen, hebben we ze bereid gevonden mee te werken. De werklozen die zichzelf filmden, werden voor elkaar een rolmodel en deelden succeservaringen. Daardoor gingen ze nog gemotiveerder aan de slag.

Maatschappelijke organisatie Dock laat de documentaire zien aan werklozen in de wijk om ze te motiveren uit de isolatie te komen, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te gaan doen en zo werkervaring op te bouwen. Zo worden de Werkloizen een rolmodel voor andere werklozen in Charlois.

pROTOTYPE TEST MET DE GEBRUIKERS

Tijdens de testfase bleken de meningen over het spel te verschillen. Een van de bewoners die aan het spel had mee gewerkt “vond er niet zo veel aan” en had eigenlijk helemaal geen zin om het spel te spelen. Terwijl haar dochter laaiend enthousiast was en aangaf dat zij zelf ook graag het spel wilde hebben. Een andere bewoonster met wie ik het spel heb gespeeld was er ook over te spreken, ze herkende de herinneringen van haar medebewoners en had zelf ook graag meegedaan aan het spel! Ze herkende het spel nog van uit haar jeugd, “oh wat leuk dit speelden we vroeger ook altijd!” Gerard, een van de jongere dementerenden moest erg lachen om zijn eigen spel en dan vooral om zijn eigen tekeningen. Je zag hem weer helemaal opbloeien!

Mijn grote dank gaat naar de bewoners van het verzorgingstehuis Humanitas. Zonder hen was dit spel niet tot stand gekomen.

1968 - Gerard (62 jaar)​

Terwijl hij zijn verhaal vertelt, beginnen de ogen van Gerard (62 jaar) weer te twinkelen. De mooiste herinnering is zijn ontmaagding met Vera. Hij was toen 22 jaar oud en ontmoette haar via zijn werk. Voor hun avond begon, liep hij langs de seksshop waar hij ontdekte dat de condoomautomaten het niet deden. Gelukkig bedacht hij een oplossing: een plastic zakje met een elastiekje eromheen. Comfortabel was het niet, maar het werkte. Gerard en Vera beleefden een wilde nacht, waarbij de spullen die op zijn bed stonden alle kanten op vlogen. Helaas is het nooit wat geworden tussen de twee.

MEMORY YOUR MEMORY

je mooiste, dierbaarste herinneringen

Dementie tast je kortetermijngeheugen aan, maar naarmate de tijd vordert ook je langetermijngeheugen. En wat is er erger dan het verliezen van je mooiste, dierbaarste herinneringen?

Met dit persoonlijke memoryspel kunnen dementerenden hun geheugen trainen met hun eigen mooiste herinnering. Op de memorykaartjes staan afbeeldingen die de dementerenden zelf hebben getekend om hun herinnering te verbeelden. Met het spel trainen ze niet alleen hun geheugen, maar blijven hun mooiste herinneringen ook bewaard. Tegelijk geven ze een herinnering door aan hun medespelers: stof voor een goed gesprek over vroeger.

Dit spel heeft de meeste waarde voor patiënten die zich in een vroeg ziektestadium bevinden, zoals Mild Cognitive Impairment.

ATILLA

magazine

Attila is het magazine over voedselverspilling. Een objectief beeld neer over dit actuele probleem.

-Fotografie: Roy Slootjes
-Casting: Sophie Dirven
-Text: Sophie Dirven, Roy Slootjes
-Lay out: Sophie Dirven
-Styling: Anne-Marije Manting

VERGEET MIJ MAAR

Met de tekst “Vergeet mij maar” vraag ik aandacht voor de vergeten dementerende. Het zinnetje staat op een raamscherm, dat normaal huiselijkheid symboliseert: “oost west, thuis best.” Alleen is huiselijk precies dat wat ontbreekt in het leven van een dementerende. Het scherm is veel te vinden bij bejaarden thuis en dient als vitrage. Het lettertype waarin de zin is gezet, voelt persoonlijk en drukt de boosheid uit die dementerenden zelf niet meer kunnen uiten.

Wanneer het scherm voor het raam is geplaatst, lezen voorbijgangers en bezoekers de boodschap. De herhaling achter meerdere ramen versterkt het statement: het gaat niet om één opa of oma, maar een hele groep. Het verzorgingshuis oogt grauw, vervallen en oud: van een gevangenis verschilt het niet veel. Belangrijkste verschil: de kanten gordijntjes, de geraniums, en, als je goed kijkt, de schim van de bewoners.

VERGEET MIJ MAAR

aandacht voor de vergeten dementerende

Het trage tempo kruipt onder je huid. De verveling ligt op de loer. Het enige dat je nog hebt, zijn de herinneringen, maar ook die verlies je langzaam door dementie. Je enige hoop: wat aandacht van je familie. Maar vaak zijn zij te druk met hun eigen leven. Ze gaan ervan uit dat hun dementerende opa of oma zichzelf wel vermaakt in het verzorgingshuis. Helaas hebben ze het mis: deze ouderen zouden dolblij worden van een beetje aandacht. Het gevolg: ze voelen zich weggestopt en vergeten.

CULINAIR VERSPILD

food design

Een eigenwijs hapje met een bijzonder verrassende achtergrond. Het is samengesteld met restjes eten die je misschien niet zo snel zou gebruiken: de schilletjes, kontjes en pitjes van groenten en fruit. Toch kan je dit allemaal heel goed eten! Laat je fantasie de vrije loop, beeld je de smaak van deze hapjes in en voel het water in je mond lopen.

BINNEROTTE​

Concept BINNEROTTE

Het is 17.00 uur: de markt op de Binnenrotte is net afgelopen. De§ verkoop heeft het marktplein er niet veel leger op gemaakt. Overal ligt eten: van tomaten tot bananen en van uien tot sinaasappels. Het plein is bezaaid met kratjes en de plastic tasjes dansen om je oren in de wind. Dit kan toch niet waar zijn? Al het voedsel dat op de grond ligt, kan je nog gewoon eten. Hier en daar zit misschien een beurs plekje, maar dat snij je er zo uit.

Met dit systeem kunnen marktkoopmannen het overtollige eten in manden verzamelen en ophangen aan lantarenpalen. Het groente en fruit ligt nu niet meer op grond. Je neemt het met een gerust hart mee, zonder het idee te hebben dat je afval van de grond opraapt. Een leuk bijeffect is de sociale interactie tussen de marktlui en de lokale bevolking: je eet immers uit hetzelfde mandje.

is

nieuws of sensatie?

Wat doet het nieuws eigenlijk met je?
Moet de NOS wel alles uitzenden?
Hoe interpreteren en verwerken wij deze beelden?

Read More

sep 27, 2019
GEKKEgeit

hALLO, WIJ ZIJN GEKKE GEIT

GEKKEgeit gaat je ogen openen voor de magische wereld van kinderen. In onze drukke samenleving is het lastig om voldoende tijd te vinden om je fantasie de vrije loop te laten gaan. Juist fantasie is belangrijk voor de taalontwikkeling van je kind. Begrijpend lezen en woordenschat wordt door kinderen beter opgepakt  bij het gebruik van fantasieverhalen dan bij realistisch verhalen. Fantasie stimuleert de sociale vaardigheden en de creativiteit van je kind. GEKKEgeit is makkelijk toepasbaar in je dagelijkse activiteit, dus haal nu meer gekkigheid in huis met GEKKEgeit!

Waarom gekke geit

Fantasie

GEKKEgeit stimuleert sociale vaardigheden en creativiteit.

dagelijkse activiteit

GEKKEgeit is makkelijk toepasbaar in je dagelijkse routine.

taal

GEKKEgeit stimuleert taalontwikkeling en interactie.

"GEKKEGEIT,
WAT EEN
GEKKIGHEID"

CONCEPT

Het dagelijks leven van ouders en kinderen wordt steeds drukker. In de hectiek van alledag is er weinig oog voor de behoeftes en fantasiewereld van het kind. Momenten met het gezin worden steeds meer ingepland, waarmee de spontaniteit en daarmee ook de kwaliteit van de dagelijkse interacties tussen ouder en kind verarmd.

Juist deze spontane en fantasievolle momenten die ouders met kinderen hebben, zorgen voor een goed fundament voor een taalvaardig kind. Het fantasievolle kind voelt zich vaak onbegrepen door zijn ouders. Ouders denken dat zij het juiste doen voor de opvoeding van hun kind, maar missen hierdoor kansen. Het is belangrijk dat ouder en kind elkaar beter begrijpen en er meer momenten zijn waarin zij met elkaar in gesprek kunnen gaan. Daarom ontwikkelt GEKKEgeit een spel dat de fantasiewereld van kinderen gebruikt om sociale interactie tussen ouder en kind te stimuleren tijdens dagelijkse activiteiten.

Previous
Next

HET GEKKEgeit SPEL!

Haal gekkigheid in huis met het GEKKEgeit spel! Het GEKKEgeit spel bestaat uit 5 karakters die je kan inzetten tijdens alledaagse activiteiten om een fantasievolle interactie te starten. De karakters bevatten een magneet en een klem, zodat ze gemakkelijk kunnen worden bevestigd aan alledaagse producten, zoals een vork tijdens het eten. 

FANTASIEKAARTEN

DE BAAS!

Om te oefenen met fantasieverhalen, gebruik je de fantasiekaarten. Een deel bevat fantasiewoorden en een ander deel bevat fantasieafbeeldingen. Kinderen hebben hier de leiding.

UITDAGING

Ouder en kind worden hierdoor uitgedaagd om samen fantasieverhalen te maken. 

De 5 karakters kunnen ook betrokken worden bij de fantasieverhalen.

WAAROM?

GEKKEgeit opent zo de ogen van ouders voor de fantasiewereld van het kind. Zo krijg je als ouder een kijkje in de fantasie wereld van je kind. Dat is goed voor jullie band, je eigen fantasie en de taalvaardigheid van je kind!

GEKKEgeit bestaat uit: Sophie social designer, Laure gedragswetenschapper en Iris productontwerper. Wij zetten ons in om de wereld fantasievoller te maken en meer gekkigheid te introduceren bij gezinnen thuis. 

WIJ ZOEKEN JOU!

– Sponsoren 
– Iemand die het spel zou willen produceren.
– Iemand die ons kan helpen in het maakproces van het spel.
– Experts die ons kunnen helpen op het gebied van opvoeden, taal of fantasie.
-Mama’s en papa’s

KNUF
JET
GIJS
MIES
WIM
Previous
Next

PARTNERS

Read More

feb 19, 2018
illustraties

Read More

jun 29, 2016
de reframers

Read More

sep 28, 2015
Hallo wereld!

Welkom bij WordPress. Dit is je eerste bericht. Pas het aan of verwijder het en start met bloggen!

Read More

aug 3, 2015
Day of Photography

Integer sagittis neque a tortor tempor in porta sem vulputate. Donec varius felis fermentum nisl imperdiet at molestie purus porta. Praesent augue arcu, ornare ut tincidunt eu, mattis a…

Read More

jul 20, 2015
My Lips will not try

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean non enim ut enim fringilla adipiscing id in lorem. Quisque aliquet neque vitae lectus tempus consectetur. Aliquam erat volutpat. Nunc…

Read More

Praesent augue arcu, ornare ut tincidunt eu, mattis a libero. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. In elit purus, ullamcorper vel luctus…

Read More

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean non enim ut enim fringilla adipiscing id in lorem. Quisque aliquet neque vitae lectus tempus consectetur. Aliquam erat volutpat. Nunc…

Read More